Forska!Sverige

Utmärkelser 2022

Otto Cars, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet.

 

Hedersutmärkelse år 2022

Årets hedersutmärkelse tilldelas Otto Cars för hans dedikerade arbete med att bromsa utbredningen av antibiotikaresistens, samt för att möjliggöra utvecklingen av nya antibiotika och en global, jämlik tillgång till effektiva behandlingar mot bakteriella infektioner.

Läs vårt pressmeddelande med motivering till utmärkelsen och en intervju med Otto Cars i Life Science Sweden.

 

 

 

Miia Kivipelto, professor vid Karolinska Institutet och FoU-chef för Tema Inflammation och åldrande vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Forskarutmärkelse år 2022

Årets forskarutmärkelse tilldelas Miia Kivipelto för hennes banbrytande och världsomfattande forskning inom prevention, diagnostik och behandling av demenssjukdomar.

Läs vårt pressmeddelande med motivering till utmärkelsen.

 

 

 

 

 

Mikaela Waltersson (M), regionstyrelsens ordförande, Region Halland

Politikerutmärkelse år 2022

Årets politikerutmärkelse tilldelas Mikaela Waltersson (M) för hennes fokus på ökad vårdkvalitet baserad på vetenskap. Mikaela Waltersson har gett professionen utrymme för forskning och utveckling i vården vilket möjliggjort en infrastruktur för informationsdriven vård som gynnar patienterna.

Läs vårt pressmeddelande med motivering till utmärkelsen, en intervju med Mikaela Waltersson i Dagens Samhälle, en artikel i Hallands Nyheter och Hallandsposten samt ett reportage där vi intervjuar Mikaela Waltersson och de tre nyckelpersonerna som utvecklat och driver informationsdriven vård.

 

Dela gärna den här sidan: