Forska!Sverige

Forska!Sverige söker en Digital Kommunikatör

Publicerad: 2021-09-30

Är du intresserad av att bidra till ökad kunskap om värdet av medicinsk forskning hos politiker och andra beslutsfattare? Har du tidigare erfarenhet av att jobba med omvärldsbevakning och målgruppsanpassad kommunikation i digitala kanaler?

Då vill vi att du ska bli en del av vårt team! Som person ser vi att du är kvalitetsdriven, effektiv, proaktiv och har lätt för att samarbeta.

Vi ser fram emot din ansökan.

Om tjänsten

Vi söker en digital kommunikatör för att stärka upp vårt team och utveckla vårt digitala arbete. Arbetsinnehållet är mycket varierande och då vi är en liten organisation söker vi dig som är effektiv, proaktiv, har lätt för att samarbeta och är beredd att hjälpa till där det behövs.

I rollen som digital kommunikatör ingår bland annat att:

 • arbeta med omvärldsbevakning i både traditionella och sociala medier
 • producera målgruppsanpassat innehåll för våra digitala kanaler som nyhetsbrev, hemsida och sociala medier
 • producera tryckt och digitalt material som exempelvis rapporter, faktablad och eventinbjudningar. Då arbetet sker i Adobe InDesign är tidigare erfarenhet av programmet ett plus.
 • tillsammans med vår kommunikationschef planera och utveckla vår närvaro i sociala medier
 • bistå våra projektledare med produktion av kortare filmer. Då arbetet sker i Adobe Premiere Pro är tidigare erfarenhet av programmet ett plus.
 • bistå vår kommunikationschef med planering, genomförande och uppföljning av seminarier och konferenser.

Vi söker dig som

 • har en utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom digital kommunikation, gärna med opinionsbildande inriktning eller erfarenhet inom ideell sektor
 • är en mycket god skribent med förmåga att omvandla komplexa underlag till lättillgänglig information
 • har erfarenhet av målgruppsanpassad kommunikation i såväl digitala som traditionella kanaler
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • är kvalitetsdriven, effektiv, pro-aktiv och har lätt för att samarbeta
 • tidigare erfarenheter av redigeringsprogram som Canva eller Adobes programvaror InDesign, Premiere Pro och Photoshop är ett plus
 • tidigare erfarenhet av MailChimp är ett plus

Om Forska!Sverige

Forska!Sverige är en oberoende stiftelse med uppdrag att informera om och väcka uppmärksamhet kring betydelsen av medicinsk forskning för hälsa och välstånd. Vi gör detta genom att förse centrala beslutsfattare med faktaunderlag och skapa ett konstruktivt diskussionsklimat för förändringar.

Vår vision är att medicinsk forskning och företag ska utvecklas i eller flytta till Sverige och att medicinska framsteg snabbt ska komma befolkningen till godo.

Stiftelsen grundades av personer från olika delar av samhället, bland andra f.d. statsminister, nobelpristagare och ledande företagspersonligheter. Forska!Sverige är en non-profitorganisation. Se mer om vår verksamhet och grundare här.

 

Tillträde

November 2021

 

Placering

På vårt kontor i centrala Stockholm

 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) efter 6 månaders provanställning

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till sarah.roos@forskasverige.se senast den 17 oktober. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Sarah Roos på sarah.roos@forskasverige.se

Dela gärna den här sidan: