Forska!Sverige

Gör vi det som krävs för att möta hälsoutmaningen och öka Sveriges konkurrenskraft? – Riksdagsseminarium idag

Publicerad: 2016-11-23

Med avstamp i en analys utförd av Forska!Sverige sätter vi idag fokus på vad regeringen hittills har gjort för att förbättra life science-systemet i Sverige. Gör regeringen det som krävs för att möta utmaningen med en åldrande befolkning och ökande vårdkostnader?

Idag anordnar Forska!Sverige tillsammans med Rifo – Sällskapet riksdagsledamöter och forskare, ett seminarium i Riksdagen där de 14 åtgärdsförslagen i ”Agenda för hälsa och välstånd” följs upp i en diskussion mellan ledande life science-aktörer och politiker.

quote-left-very-bigEfter att vårt nätverk ”Agenda för hälsa och välstånd” presenterade sina åtgärdsförslag i maj 2015 har regeringen tagit ett antal initiativ för att förbättra life science-klimatet i Sverige. Med vår analys som utgångspunkt ser jag fram emot en konstruktiv diskussion i riksdagen om hur vi går vidare för att möta hälsoutmaningen och samtidigt öka Sveriges konkurrenskraft, säger Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska!Sverige.

Vid seminariet kommer bland annat följande frågor diskuteras:

  • Vad krävs av den forskningspolitiska propositionen för att skapa goda förutsättningar för excellent medicinsk forskning, utbildning och innovation?
  • Hur kan vi dra mer nytta av forskning och innovation i vården, i syfte att hantera vårdkostnader och öka kvaliteten?
  • Digitaliseringen – är vi på rätt väg inom vård och life science?
  • Kommer life science-företagen välja att driva sin verksamhet i Sverige?

Ladda ner rapporten ”Agenda för hälsa och välstånd – 14 konkreta åtgärdsförslag med handlingsplaner” och sammanfattning.
Till pressmeddelande.

Dela gärna den här sidan: