Forska!Sverige

Kommunikatör med intresse för life science och påverkansarbete

Publicerad: 2022-08-16

Har du ett stort intresse för life science och vill bidra till ökad kunskap om värdet av medicinsk forskning hos politiker och andra beslutsfattare? Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med presskontakt, omvärldsbevakning och målgruppsanpassad kommunikation i digitala kanaler?

Då vill vi att du ska bli en del av vårt team! Som person ser vi att du är kvalitetsdriven, proaktiv och har lätt för att samarbeta.

Vi ser fram emot din ansökan.

Om tjänsten

Vi söker en kommunikatör för att stärka upp vårt team och utveckla vårt kommunikations- och påverkansarbete. Arbetsinnehållet är mycket varierande och då vi är en liten organisation med ett stort nätverk söker vi dig som är effektiv, proaktiv, har lätt för att samarbeta och är beredd att hjälpa till där det behövs.

I rollen som kommunikatör ingår bland annat att

 • arbeta med omvärldsbevakning i traditionella och sociala medier.
 • producera målgruppsanpassat innehåll för våra digitala kanaler som nyhetsbrev, hemsida och sociala medier.
 • producera tryckt och digitalt material som exempelvis rapporter och faktablad. Då arbetet sker i Adobe InDesign är tidigare erfarenhet av programmet ett plus.
 • arbeta med debattartiklar, pressmeddelanden, kommentarer och kontakt med media.
 • planera och utveckla vår närvaro i sociala medier.
 • planera och utveckla vårt politiska påverkansarbete.
 • bistå våra projektledare med produktion av kortare filmer. Då arbetet sker i Adobe Premiere Pro är tidigare erfarenhet av programmet ett plus.

Vi söker dig som

 • har ett stort intresse för life science och politiskt påverkansarbete.
 • har en utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom kommunikation, gärna med opinionsbildande inriktning eller erfarenhet inom ideell sektor.
 • är en mycket god skribent med förmåga att omvandla komplexa underlag till lättillgänglig information.
 • har erfarenhet av målgruppsanpassad information i såväl digitala som traditionella kanaler.
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • har tidigare erfarenheter av någon form av redigeringsprogram som exempelvis Canva eller Adobes programvaror InDesign, Premiere Pro och Photoshop.

Om Forska!Sverige

Forska!Sverige är en oberoende stiftelse med uppdrag att informera om och väcka uppmärksamhet kring betydelsen av medicinsk forskning för hälsa och välstånd. Vi gör detta genom att förse centrala beslutsfattare med faktaunderlag. Vi samarbetar med ett stort nätverk av organisationer inom life-science området via vår medlemsförening ”Agenda för hälsa och välstånd” där vi tar bland annat utvecklar analyser och åtgärdsförslag. För att bidra till ett konstruktivt diskussionsklimat för förändringar arbetar vi aktivt med möten och större event.

Vår vision är att medicinsk forskning och företag ska utvecklas i eller flytta till Sverige och att medicinska framsteg snabbt ska komma befolkningen till godo.

Stiftelsen grundades av personer från olika delar av samhället, bland andra f.d. statsminister, nobelpristagare och ledande företagspersonligheter. Forska!Sverige är en non-profitorganisation som ofta beskrivs som en tankesmedja.

 

Tillträde

Flexibelt

 

Placering

På vårt kontor i centrala Stockholm.

 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) efter 6 månaders provanställning.

 

Lön

Vi erbjuder marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till kollektivavtal.

 

Sista ansökningsdag

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till sarah.roos@forskasverige.se senast den 3 september. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Har du frågor?

Välkommen att kontakta sarah.roos@forskasverige.se

Dela gärna den här sidan: