Forska!Sverige

Nya styrelseledamöter i Forska!Sveriges styrelse

Publicerad: 2023-02-03

Forska!Sverige har valt in två nya ledamöter till stiftelsens styrelse, Björn Odlander och Mats Eriksson, som kommer att stärka arbetet med att göra medicinsk forskning till en högre nationell prioritet.

Björn Odlander har lång erfarenhet av styrelseuppdrag i bolag inom life science-sektorn och har grundat HealthCap, som sedan 1996 har investerat i 126 företag.

– Björn Odlander besitter värdefull kunskap om innovation, kommersialisering och värdebyggande inom life science-industrin. Det är kärnfrågor för målet att öka välståndet i Sverige. Därför är vi tacksamma över att han nu blir en del av Forska!Sveriges styrelse, säger Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska!Sverige.

Mats Eriksson har under många år varit ledande hälso- och sjukvårdspolitiker i Region Halland och har även varit ordförande i SKR:s sjukvårdsdelegation.

– Det var Mats Eriksson som 2012 fick Forska!Sveriges första politikerutmärkelse, för sitt stora engagemang i frågor som rör klinisk forskning och kvalitet i vården. Sedan dess har han lämnat sin roll som politiker, men jobbar fortfarande med dessa viktiga frågor. Forska!Sveriges styrelse ser fram emot att ta del av Mats långa erfarenhet från regional nivå, säger Anna Nilsson Vindefjärd.

Dela gärna den här sidan: