Forska!Sverige

Projektledare på stiftelsen Forska!Sverige

Publicerad: 2024-01-18

Vill du arbeta med att stärka förutsättningarna för medicinsk forskning, företagande och vård i Sverige?

Forska!Sverige arbetar med att utveckla kunskapsunderlag för politiska beslutsfattare och vi har nu en öppning för ytterligare en projektledare inom analys och policy.

Har du forskarbakgrund och är intresserad av att arbeta på ett litet kansli med ett stort nätverk? Då vill vi att du ska bli en del av vårt team!

Som person ser vi att du är kvalitetsdriven, effektiv, proaktiv och har lätt för att samarbeta.

Vi ser fram emot din ansökan.

Om tjänsten

Arbetet är varierande och i rollen som projektledare arbetar du bland annat med:

  • informationsinsamling och bearbetning, analys samt att skriva rapporter och annat underlag till de olika delarna av vår verksamhet.
  • vår förening ”Agenda för hälsa och välstånd” där fokus är på nulägesanalys, målutveckling och policyförslag. Det inkluderar workshops, andra möten samt events med medlemsorganisationerna.
  • vårt verksamhetsområde ”Värdet av forskning” där vi tar fram faktablad och filmer som visar på värdet av medicinsk forskning och utveckling i Sverige.

Våra projektledare har stöd av vår kommunikationsavdelning i utformning och spridning av produkterna och vi arbetar nära varandra i vårt team, samtidigt som var och en har eget ansvar för sina projekt.

Vi söker dig som

  • har minst en magisterexamen och vi ser gärna forskarutbildade inom life science
  • har erfarenhet av att hantera stora mängder information och statistik
  • har hög analytisk förmåga och är mycket noggrann
  • har god datorvana och erfarenhet av att arbeta med Officepaketet
  • kan uttrycka dig väl i skrift på svenska och engelska
  • har god samarbetsförmåga och är ansvarskännande
  • är kvalitetsdriven, resultatinriktad, prestigelös och effektiv

Om Forska!Sverige

Forska!Sverige är en oberoende stiftelse med uppdrag att informera om och väcka uppmärksamhet kring betydelsen av medicinsk forskning för hälsa och välstånd. Vi gör detta genom att förse centrala beslutsfattare med faktaunderlag och skapa ett konstruktivt diskussionsklimat för förändring.

Vår vision är att medicinsk forskning och företag ska utvecklas i eller flytta till Sverige och att medicinska framsteg snabbt ska komma befolkningen till del.

Stiftelsen grundades av personer från olika delar av samhället, bland andra f.d. statsminister, nobelpristagare och ledande företagspersonligheter. Forska!Sverige är en non-profitorganisation. Se mer om vår verksamhet och grundare här.

Forska!Sverige har en medlemsförening, ”Agenda för hälsa och välstånd”, där 40 organisationer från akademi, vård, näringsliv, professions-, patient- och andra intresseorganisationer, samarbetar långsiktigt för att förbättra förutsättningarna för medicinsk forskning, företagande och vård.

 

Tillträde

Flexibelt

 

Placering

På vårt kontor i centrala Stockholm

 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) efter 6 månaders provanställning

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till linnea.garoff@forskasverige.se senast den 12 februari. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Linnéa Garoff på linnea.garoff@forskasverige.se

Dela gärna den här sidan: