Forska!Sverige

Välkommen att ta del av Forska!Sveriges nyhetsbrev

Publicerad: 2021-02-25

Året har inletts med en rad aktiviteter tillsammans med vår medlemsförening ”Agenda för hälsa och välstånd”. Under ett riksdagsseminarium den 4 februari presenterade vi en ny rapport där vi granskar regeringens arbete för att stärka life science-systemet i Sverige. I en debattartikel i Dagens Samhälle har vi gett regeringen exempel på vad vi redan nu kan lära oss av pandemin. Vi har även träffats vid fyra tillfällen för att arbeta fram grunden till årets rapport som presenteras i april.

Sedan år 2009 har WHO utlyst globalt nödläge vid sex tillfällen. Alla har berott på virusinfektioner. Än idag kostar infektioner miljontals liv årligen. Tidigare i veckan presenterade vi ett helt nytt faktablad om infektioner där vi visar på  det stora värdet av vaccin.  

Under januari och februari medverkade vi även i två seminarium; ett om hur vi tar nästa steg för att införa precisionsmedicin i hela landet, och ett där vi visar på den medicinska forskningens roll för den svenska krisberedskapen. Se gärna de inspelade seminarierna i efterhand.

Detta, och mycket mer, kan ni ta del av i detta nyhetsbrev.

Dela gärna den här sidan: