Forska!Sverige

Välkommen till våra event i Almedalen!

Publicerad: 2022-06-20

I år är vi på plats under Almedalsveckan och arrangerar ett flertal seminarier och mingel med spännande talare och intressanta paneldiskussioner. Vi har ett begränsat antal platser som försvinner snabbt, så anmäl er nu!

Precisionshälsa för patientnytta – hur får vi verkstad? 

 

 

Precisionshälsa innebär helt nya möjligheter till bättre prevention och diagnostik, effektivare behandlingar, färre vårdskador, ökad överlevnad och kortare sjukhusvistelser. Men, finns det kunskap i vården för att ta vara på möjligheterna och vad krävs för att framstegen ska komma patienterna till del? Uppsala universitet och Forska!Sverige samlar experter och politiker för att diskutera möjligheterna med precisionshälsa, och vad som krävs för att patienterna ska få del av utvecklingen. Ta gärna del av rapporten Precisionshälsa – vägen framåt.
Tid och plats: 4 juli kl.16.00-17.00, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, D-huset, lokal ”torget”, Visby
Program: Ta del av program här
Anmälan: Begränsat antal platser, anmäl dig här

 

Allt du velat veta – men aldrig vågat fråga… om precisionshälsa 

Möt experter inom precisionshälsa och ställ frågor du undrar över – ordet är fritt. Ta gärna del av rapporten Precisionshälsa – vägen framåt. Eventet är en del av temadag ”Tidig” på Arena Tillsammans.
På scen:
Anna Martling, dekan vid Karolinska institutet samt professor och överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset
Tobias Alfvén, docent global hälsa vid Karolinska Institutet, barnläkare vid Södersjukhuset, ordförande för Svenska läkarsällskapet samt ordförande för Agenda för hälsa och välstånd
Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska!Sverige och doktor i medicinsk innovationskunskap
Tid och plats: 5 juli kl.9.30-10.10, Volare (Vinbar), Strandgatan 20, Visby
Anmälan: Begränsat antal platser, anmäl dig här

 

Medicinsk forskning, företagande och vård –  Vad har partierna gjort och vad planerar de att göra? 

 

 

Den 6 juli välkomnar Forska!Sverige och Sveriges Läkarförbund dig till ett Almedalsmingel. Forska!Sverige presenterar resultatet från en omfattande utvärdering av de olika riksdagspartiernas arbete i form av motioner, interpellationer, skriftliga frågor och utskottsinitiativ under 2019-2021, med fokus på medicinsk forskning, företagande och vårdfrågor. Vi presenterar även nya mätningar där partier fått svara på frågor om sina ambitioner inför nästa mandatperiod. Resultaten diskuteras tillsammans med en politikerpanel.
Tid och plats: 6 juli kl.16.30-18.30, Slottsterrassen 6, Visby. Presentation och panel är kl.16.50-17.45. Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Program: Ta del av program här
Anmälan: Begränsat antal platser, mejla sarah.roos@forskasverige.se för anmälan.

 

Varmt välkommen!

Dela gärna den här sidan: