Forska!Sverige

Magnus diagnostiserades med typ 1-diabetes

Som professionell dykare och extremsportare levde Magnus ett mycket aktivt liv, så när han vintern 2007 plötsligt började känna sig extra törstig tillskrev han det den hårda träningen.

Magnus Lindström

Magnus Lindström

Det var inte förrän vid hälsokontrollen inför en vidareutbildning i off shore-dykning som det blev uppenbart att allt inte stod rätt till. Det visade sig att Magnus blodsockervärden var skyhöga och efter utredning stod det klart att Magnus hade typ 1-diabetes.

Magnus ville lära sig allt om sin sjukdom och det blev allt tydligare för honom att diabetes är en farlig sjukdom. Risken för komplikationer är stor och i värsta fall slutar det med amputerade ben eller till och med döden. Enda sättet att undvika det är att behandla med insulin och lära sig sköta sin diabetes.

Det har tagit tid att lära sig hantera injektioner och insulinsvängningar, men mycket tack vare tekniska hjälpmedel som t.ex. CGMS-mätare – en sensor som kontinuerligt mäter blodsockernivåerna, har Magnus lärt sig hur just hans diabetes fungerar och kan kontrolleras.

Maj 2014

Dela gärna den här sidan: